top of page

MUZIEK OP JE BRUILOFT

Tijdens de ceremonie, op de receptie en natuurlijk tijdens de eerste dans: er zijn een aantal bruiloftmomenten waarop muziek een rol kan spelen. Maar welke muziek op je bruiloft speel je? Wij helpen je op weg met wat tips en aandachtpunten.

 

Welke muziek kies je uit?

Het uitkiezen van de juiste nummers kan een lastige taak zijn. Willen jullie allemaal losse nummers of toch liever een band of dj? Jullie meningen en smaak kunnen uiteenlopen, dus dat wordt discussiëren... Kijk wat past bij jullie bruiloft, trouwlocatie en voorkeur. Als jullie op een klassieke plek trouwen, past het misschien niet zo om een stevige rockband in te huren. 

Momenten voor muziek op de bruiloft

Muziek kan op verschillende momenten van de bruiloft wat extra's doen voor de sfeer. Hieronder een overzicht van momenten die geschikt zijn:

Voor de trouwceremonie

Het kan de sfeer bevorderen als er al muziek speelt terwijl de gasten binnenkomen in de trouwzaal. Het kan de stemming bepalen. Je gasten praten op dit moment wel met elkaar, dus zorg dat de muziek rustig op de achtergrond wordt afgespeeld.

Bij aanvang van de ceremonie

Jullie kunnen ervoor kiezen om bij binnenkomst over te schakelen op een ander nummer of genre, zodat de gasten weten dat de ceremonie gaat beginnen. Het ene bruidspaar kiest voor rustige muziek, terwijl het andere bruidspaar voor een lekker vrolijk nummer kiest. In principe is alles mogelijk, kies wat past bij jullie.

Tijdens de trouwceremonie

Door tijdens de ceremonie muziek te draaien, kun je een speciale lading geven aan de plechtigheid en een persoonlijke trouwceremonie creëren. Muziek kan veel doen met emoties en gevoelens, waardoor er mooie momenten ontstaan. Vaak kun je muziek draaien tijdens het tekenen van de trouwakte, dan zitten de gasten toch even te niksen. Ook een leuk idee: kies allebei een nummer voor elkaar uit en draai dat nadat jullie je persoonlijke trouwbeloften hebben uitgesproken.   

Bij het verlaten van het gemeentehuis of kerk

Ook bij het verlaten van het gemeentehuis of de trouwlocatie kun je weer kiezen voor een speciaal nummer. Omdat het een vrolijk moment is - jullie zijn getrouwd, hello! - mag deze muziek uiteraard hard en vrolijk zijn.

TIP! Houd er rekening mee dat je gasten tijdens het diner en de receptie graag met elkaar willen praten. Laat de muziek op die momenten niet overheersen.

Tijdens het diner en receptie

Voor de muziek tijdens het diner en de receptie kun je van alles bedenken. Een rustig playlistje, een jazzbandje, de keuze is aan jullie.

Tijdens de eerste dans

Voordat je een stuk gaat uitzoeken voor de openingsdans moeten jullie weten met welke dans jullie gaan doen. Gaan jullie zelf iets instuderen of wordt het een klassieke Jive, Cha Cha Cha of Rumba? De juiste muziek bij een dans maakt jullie first dance extra bijzonder.

Tijdens het feest

Voor muziek tijdens het feest wordt vaak gekozen voor een band, dj of een artiest. Waar jullie voor kiezen hangt heel erg af van jullie eigen smaak en mening. De muziek tijdens het feest is prominent aanwezig. Er mag - wat zeggen we, er moét - volop gefeest en gedanst worden.

Tijdens de laatste dans

De laatste dans kun je afstemmen op de eerste dans voor de herkenbaarheid, maar je kunt het feest natuurlijk ook afsluiten met een totale knaller die niemand vergeet!

Dé Bruiloft Discoshow | Huwelijkfeest | Bruiloftfeest | Bruiloft DJ | Bruiloft Discoshow | Bruiloft Disco

Bron: The Perfect Wedding

bottom of page